mércores, 8 de febreiro de 2023

Cociñar co sol. Isto é posible?

E tanto que si! A semana pasada achegouse polo cole Xavier Picos, a quen xa coñecemos de vello porque é o terapeuta ocupacional que traballa cos rapaces de ASPANEPS e fai con eles eses obradoiros de sensibilización cara a discapacidade de "Ponte no meu lugar". 

Pero desta volta non viña acompañado deles, senón que viña cargado cun forno e unha cociña solar. En primeiro lugar fixo unha demostración do funcionamento ao profesorado e animounos a experimentar co noso alumnado durante os próximos 15 días, xa que se prometían días soleados.

Preme nesta imaxe para acceder ao álbum completo.

E dito e feito! Os primeiros en probar tanto a cociña como o forno foron os peques de infantil. 

No forno asaron mazás. Estiveron ao redor dunha hora e corenta minutos e chegou a alcanzar unha temperatura de 180º. As mazás sairon moi ben asadiñas e demos boa conta delas. Hummm!




Na cociña solar, a antena dos extraterrestres que dicían os peques, fixemos pipocas nunha tixola e ata animámonos a facer unha tortilla... francesa, eh? Que máis dun preguntaba polas patacas!!!





Os rebuldeiros de Pazos tamén decidiron probar a cociña solar, pero como xa lles cheiraba a entroido, animáronse a preparar nada máis e nada menos que freixós
Primeiro traballaron coa receita: os ingredientes, a preparación... Traballaron coas unidades de medida, calculando e pesando os ingredientes. Finalmente, cociñaron eses doces típicos destas datas e por supostísmo, paparon! Aquí os vedes en acción.






Temos que dicir que estaban espectaculares e que había cola para probalos! E o mellor de todo foi que aprendimos que podemos cociñar sen gasto enerxético e aproveitando a luz do sol como fonte de enerxía renovable. 
E que aprender así si que mola, verdade?

Ningún comentario: